About English Language, Grammar, Listening, Reading, Speaking. 11.07.2011

Англійська із задоволенням

Автор: Іра Омельченко
Я спіймала себе на думці, а студентів Green Forest ще й на словах, що усі ми хочемо знати англійську мову, але не хочемо її вчити) Нашим студентам важко даються правила граматики, немає часу на вивчення слів, а про практику спілкування я й взагалі мовчу.


Все! Настав час для англійської із задоволенням. Просто тут і просто зараз у Вас є шанс отримати практичні поради щодо вивчення англійської з легкістю =)

Хочу поділитися з Вами одним методом, який дозволяє без зусиль вивчити від 5 до 20 слів за день. Для цього потрібно підготувати картки, на яких з однієї сторони буде написане слово англійською мовою (бажано з транскрипцією), а з іншої – українською. Носіть їх з собою всюди і при будь-якому зручному випадку (метро, затори на дорогах, у перукарнях, в чергах у магазині) діставайте та вчіть. Починати треба з невеликої кількості карток, поступово збільшуючи їх число.


Також існує ефективний метод вивчення слів, коли Ви знаходитеся вдома. Напишіть на стікерах необхідні англійські слова, вирази тощо та розклейте їх вдома на видноті. Не забувайте якнайчастіше звертати на них увагу, і таким чином слова самі по собі будуть відкладатися у вас в голові.




Не можу не розкрити вам найголовніший секрет поповнення словникового запасу англійськими лексичними одиницями. Придбайте кишеньковий англо-український словник і завжди носіть його з собою. Ви навіть не уявляєте, скільки незнайомих англійських слів Вас оточує. Так що коли йдете по вулиці, дивитесь рекламу чи знаходитесь в магазині і бачите англійське слово чи вираз – гайда за словник! Будьте допитливими! Побачили горобця на вулиці – спитайте себе: «Як буде горобець англійською?» І переклад вам точно запам’ятається)



Наступним кроком є покращення вимови та вміння сприймати іноземну мову на слух. Тут у нагоді стануть фільми, мультики, серіали… Дивіться фільми та вивчайте англійську одночасно) Це один із найкращих методів вивчення англійської! Порада – дуже проста, Ви ставите фільм англійською мовою з українськими чи то англійськими субтитрами. Якщо поставите українські субтитри, то будете повністю розуміти, про що герої говорять, але також не забувайте звертати увагу на їх pronunciation. А якщо дивитися фільм з англійськими субтитрами, то буде важко перекласти висловлювання героїв українською, але можна і треба намагатися зрозуміти їх з контексту фільму. Тим паче, що налаштуватися на фільм англійською і почати його розуміти необхідно лише 10-15 хвилин. Обирайте найзручніший для Вас варіант і вперед до Green Forest Library за фільмом!

Не зайвою для Вас буде порада, як вивчати англійську, використовуючи ICQ чи Skype. Обидві програми роблять можливим спілкування з мільйонами людей з усього світу. Встановіть програму, що Вам до душі, на свій комп’ютер та починайте спілкуватися з іноземцями. Спілкування можна розпочати на будь-якій стадії вивчення мови. Якщо знання мови ще досить невеликі, то напишіть 10-15 простих запитань та відповідей на них і починайте, нічого не бійтесь) Кожного дня в інтернеті сидять online мільйони людей, котрі знають англійську, і знайти носія мови буде досить просто. Запам’ятовуйте  діалоги і дуже швидко вони стануть довготривалими та додаватимуть Вам впевненості у собі. Не засмучуйтесь, якщо чогось не зрозумієте, просто відкрийте  словник та перекладіть написане або взагалі напишіть своєму співрозмовнику, що Ви знаходитесь на стадії вивчення мови і Вам важко розуміти все. Зазвичай вони починають писати простішою мовою або ж задають інше запитання. Так що Good Luck!

Для таких цілей також існують спеціальні сайти, де можна вивчати різні іноземні мови (Livemocha, italki, busuu, babble, edufire, talk and learn). Принцип роботи дуже простий: при реєстрації Ви вказуєте, якою мовою розмовляєте та яку бажаєте вивчити. Після цього можна починати спілкування з іноземцям. З ними можна, переписуватися, спілкуватися на буденні або й граматично-лексичні теми. Також досить великою перевагою є те, що під час спілкування за допомогою таких ресурсів Ви маєте можливість зрозуміти і вивчити реальну розмовну мову та сленг. 


І, моєю останньою порадою буде те, як навчитися думати англійською мовою! Адже як стверджує більшість лінгвістів, мову знаєш тоді, коли можеш думати на ній. Я Вам раджу говорити вголос самим із собою, і лише англійською) Казати, що робите, розповідати, що бачите та просто мріяти англійською – дуже корисно!

Любі друзі, користуйтеся цими порадами і все у Вас вийде)

Сподіваюся, що наступний ролик How to study English буде цікавим та інформативним для Вас!!!

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.