Grammar, Fun, Reading. 15.10.2015

8 додатків для вивчення граматики англійської мови

Автор: Леся Соломка

Наше сьогодення наповнене великою кількістю новітніх технологій, призначених спрощувати життя сучасної людини.  Автоматична перевірка орфографії та пунктуації в комп'ютерах та телефонах позбавляє нас необхідності згадувати або тримати у пам'яті орфографічні правила, роль підмета та присудка у реченні, правила вживання розділових знаків. Однак, ті хто вже мав справу із некоректними перекладами та перевірками орфографії електронними засобами, погодяться зі мною, що не завжди можна покладатися на ці зручні для нас методи. Маємо, все ж таки, зізнатися, що найкращий спосіб правильно писати, -  це знання мови, в основі якої лежить граматика.

Ті, у кого по спині вже побігли мурашки від спогадів про нудні граматичні правила англійської мови, можуть зітхнути із полегшенням, так як я запропоную Вам вісім ефективних та цікавих додатків для вивчення граматики англійської мови, які завжди будуть у Вас під рукою!

 

1.Learn English with Johnny Grammar’s Word Challenge від British Council

Разом із Johnny Grammar Ви матимете можливість легко та цікаво протестувати свої знання не тільки з граматики, але й також перевірити свій словниковий запас та правопис. Необхідно вибрати рівень складності  тесту та пройти онлайн-вправи у формі гри, виявивши таким чином слабкі місця в знаннях.

Де завантажити: Google PlayApple Store

 

2.Grammar Up від Grammar Express 

Додаток створений для  відпрацювання граматики з метою підготовки до популярного нині тесту ТОЕІС (English Proficiency Test).

Повна версія додатку оснащена 1800 питаннями по 20 категоріям та включає в себе наступні функції: Mixed TEST MODE (змішані тести із питаннями, що охоплюють різні теми), DETAILED TEST RESULTS (підсумок виконання практичних тестів), PROGRESSMETER (фіксація результатів, відстеження прогресу опанування різних тем та індикатор питань, які потрібно допрацювати).

Звідки завантажити: Google Play

 

3. Practice English Grammar - це безкоштовний додаток для iOS та Android, який був номінований у 2014 році на нагороду Best Education App. Безперечною перевагою цього додатку є вдале поєднання флеш карт (для запам’ятовування граматичних правил), ігор, статей та різноманітних способів перевірки та оцінки знань (тести, вікторини), які допоможуть вдосконалити навички письма через послідовне вивчення граматичних тем від елементарних до найскладніших. 

  

4. Essential Grammar Activities від Cambridge University Press  

Прихильники Раймонда Мерфі та його легендарної граматики можуть вже завантажити собі електронну версію підручника для Android и iOS. Не зважаючи на те, що даний додаток можна встановити лише на платній основі, користувачі дуже задоволені такою версією граматичної практики. Додатки представлені у різних варіаціях залежно від рівня знань. Кожен додаток містить 1500 вправ структурованих по 21 граматичній темі, розділених на 136 юнітів. Серед переваг додатку відзначають функцію аудіо запису, завдяки якому можна прослуховувати фрази та робити запис власної вимови. Також наявна функція "словник": натискаємо на слово, що нас цікавить,  та отримуємо переклад. Однак варто одразу ж відмітити, що у мобільному додатку Ви знайдете лише вправи, а за теорією слід звертатися безпосередньо до підручника.    

 

5. Learn English Grammar - це ще один додаток від British Council. Тут ви знайдете тисячі запитань, спрямованих на вдосконалення граматики будь-якого рівня (від Beginner до Advanced). Кожен рівень містить 600 граматичних завдань, розділених на 25 граматичних тем. У розділі додатку PRACTICE AND TEST ви зможете перевірити свої знання. Learn English Grammar випущений у двох версіях: американській та британській. Отже контент кожної з версій адаптований відповідно до різниці між British та  American English, що відображається у вживанні лексики, правописі та вимові.

Завантажити Learn English Grammar та багато інших цікавих та корисних додатків від British Council можна за наступним посиланням: learnenglish.britishcouncil.orgGoogle Play  

 

6. English Grammar Book - ще один безкоштовний додаток для пристроїв на базі платформи Android, встановивши який, Ви маєте можливість отримати досить широкий спектр граматичних тем із детальним поясненням теорії, а також тестами і вікторинами для перевірки засвоєного матеріалу. Даний додаток  містить різні варіанти складності в залежності від рівня знань. 

 

7. English Grammar Test 

Даний додаток містить 60 тестів та 1200 вправ з граматики для рівнів Intermediate та Upper-Intermediate. Тут ви знайдете 20 розділів по різним темам для кожного рівня. Після проходження тесту, отримуємо підсумок по аспектам граматики, якими володіємо успішно та над якими необхідно працювати. До кожної зробленої помилки надається детальне пояснення. Додаток містить сторінку прогресу, де можна побачити результати занять, а також аналіз сильних та слабких сторін. Рекомендується проходити тест один або два рази на тиждень, після чого варто проаналізувати результати та зосередитися на відпрацюванні помилок.

Де завантажити: Google Play    

 

8. Practice English Grammar - Sam 

Даний додаток допоможе покращити граматику англійської мови  через вирішення незвичних завдань. Допоможіть Сему подолати всі перешкоди, виконуючи цікаві вправи. Вашими конкурентами в грі можуть бути друзі або ж гравці з усього світу. Practice English Grammar with Sam дає можливість підготуватися до наступних міжнародних екзаменів TOEFL, IELTS, TOEIC, FCE та CAE.

Це далеко не повний перелік додатків для мобільних пристроїв, що дають можливість покращити граматику англійської. Головне, визначити мету та не гаяти ані хвилини. Встановлюйте додаток, практикуйте граматику та ставайте експертами англійської мови. Успіхів Вам та натхнення!

Вам також може сподобатися:
Video
Відео: Умовні речення в англійській мові на прикладі мемів | Conditionals 0, 1, 2, 3, Mixed
Розібратися зі всіма типами Conditionals в англійській на прикладі мемів за одне відео? Пфф, а чому б і ні! Все це реально, і доведе це Настя Сеніва у новому відео від Green Forest — https://bit.ly/3Jl3BF9. У ньому за допомогою мемів ми дали найпростіші пояснення та приклади усіх типів умовних…
Grammar
Past Continuous – правила застосування та приклади побудови речень у минулому тривалому часі
Past Continuous – минулий тривалий час, що вказує на певну дію в минулому впродовж певного періоду. Цей час є широковживаним в англійській мові, тому ніяк не можна пропустити вивчення цієї теми. У цій статті ми поглянемо на правила Past Continuous, а також порівняємо минулий тривалий час з іншими…
Grammar
Безкоштовний відеоурок англійської мови з викладачем: Used to vs Past Simple
Як думаєте, який варіант правильний: I (used to spend OR spent) time at home watching TV. But last year, I finally started travelling. Щоб ви добре розбиралися в темі "Used to vs. Past Simple",  старша викладачка Green Forest Оля Янкова пояснить для вас всі нюанси і різницю між цими…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.