Fun, Grammar, Exams, Listening, Reading, Vocabulary, Writing. 26.02.2015

7 навчальних цікавинок для смартфонів

Автор: Ольга Янкова

Сьогодні ми продовжимо знайомитися з різними додатками, що допомагають вчити англійську. 

 

Phrasal Verbs Machine by Cambridge University Press
Фразові дієслова - досить складна тема під час вивчення англійської мови, адже досить часто вони не мають нічого спільного зі значенням дієслова, з допомогою якого вони утворюються. Тому дуже важливо не тільки вивчити фразові дієслова, але й чітко розуміти їх значення. Цей додаток був створений саме для того, щоб допомогти студентам зрозуміти та запам'ятати фразові дієслова. 


Як це працює: усі дієслова розміщені у алфавітному порядку. До кожного дієслова вказані всі можливі прийменники. Коли ми обираємо необхідний прийменник, у віконечку зліва можна переглянути досить симпатичний мультик, що пояснює ситуацію. Також додаток дає визначення фразових дієслів або їх переклад (при виборі відповідної мови у налаштуваннях) та приклад вживання у реченні. Додатково: вправи, коли вам пропонують переглянути мультик та обрати фразове дієслово, що підходить під ситуацію. 
Мови: англійська, італійська, іспанська, французька, португальська, німецька, російська. 
Рівні: усі. Старшим рівням раджу не використовувати російський переклад.
Де знайти: Android та iOS .

 

IELTS Skills by Macmillan 
Підготуватися до тесту IELTS досить складно, але можливо. Для цього є безліч сайтів, підручників і навіть додатків. Єдине, що зазвичай усі вони платні. Проте як зрозуміти, що це саме той варіант підготовки, що підходить саме вам? У більшості випадків фото та відгуки не допомагають. Найкраще - спробувати самостійно. Тому я звернула увагу на цей додаток від Macmillan, що містить тестові завдання для підготовки до IELTS reading, listening, writing та speaking. Цікаво також те, що для кожного виду завдань у Macmillan є окремі додатки, вже платні. 


Як це працює: вибираємо теми, що нас цікавлять та починаємо працювати. Кожен розділ має кілька підрозділів, що мають на меті розповісти студентам про вимоги до тесту та підготувати до різних аспектів та особливостей його складання. Поради, навчальні відео та аудіо детально все пояснюю та підвищують ефективність самостійної підготовки.
Мови: англійська
Рівні: починаючи з Upper-Intermediate 
Де знайти: Android  та iOS 

 

1001 Ways by British Council 
Дехто скаже, що цей додаток більш розважальний, ніж навчальний. Я частково погоджуюся, але мені здається, що він досить корисний для того, щоб навчитися сприймати англійську мову на слух, коли нею розмовляють різними акцентами. 


Як це працює: реєструємося, де обов'язково вказуємо рідну країну, для мене Україна. Потім у нас є два варіанти. 1 - записуємо на камеру фразу "There are 1001 ways to speak English." та завантажуємо онлайн. 2 - дивимося відео користувачів зі всього світу та намагаємося вгадати, з якої вони країни (зазвичай додаток дає 4 країни на вибір). Це дійсно цікаво та несподівано важко. До речі, і своє відео, і свій профіль можна видалити в будь-який момент. 
Мова: англійська
Рівні: усі 
Де знайти: Android та iOS

 

Miss Spell's Class by Dictionary.com
Цей додаток був зроблений на базі слів, у яких найчастіше роблять помилки. Гра вимагає великої кількості знань, уваги та моментальної реакції. 


Як це працює: за один раунд додаток пропонує вам 20 слів. За обмежений час необхідно вказати, слово написано правильно чи ні. Кожне правильне слово додає 10 секунд до часу. В кінці Miss Spell ставить вам оцінку. Також можна переглянути усі слова з раунду та подивитися, де ви зробили помилки. Не переживайте, якщо вам випали незнайомі слова, про їх написання спробуйте здогадатися завдяки написанню схожих слів, які ви можете знати.
Мова: англійська 
Рівні: починаючи з Intermediate 
Де знайти: Android та iOS 

 

Flashcards by Dictionary.com 
Один з найдієвіших способів вивчати слова - картки. Якщо раніше їх потрібно було робити власними руками (цей спосіб і досі є актуальним), то зараз у цьому вам допоможуть ось такі додатки. Flashcards один з найзручніших додатків для створення карток. 


Як це працює: програма дозволяє шукати та завантажувати списки слів або створювати власні списки. При створенні власної картки ви можете або обрати одне з визначень, що пропонує словник, або ж ввести текст самостійно. Також додаток дає можливість послухати вимову слів, пройти тестування та поділитися списком з друзями. Додаток просить зареєструватися. 
Мова: англійська і не тільки
Рівні: усі
Де знайти: Android та iOS 

 

English Pronunciation - Otterwave by Ottercall INC
Правильна вимова - одне з найскладніших завдань при вивчення англійської. Раніше на нашому сайті Таня Пекарчук описала, які саме програми можна використовувати для покращення вимови.  А це ще одна з них. 


Як це працює: програма пропонує прослухати певне речення та записати свою вимову на смартфон. Потім програма порівнює швидкість та правильність вашої вимови з оригіналом: всього речення, окремих слів або ж звуків (останні не завжди вдало). Таким чином можна скорегувати темп та вимову. Також програма дозволяє записати власні речення. 
Мова: англійська 
Рівні: усі 
Де знайти: iOS

 

GREAT Videos by British Council 
GREAT, тому що Great Britain, а ще тому що зроблений дійсно great/чудово! Отже British Council пропонують вам серію відео про життя, історію, культуру та традиції Великобританії. І це ще не все. 
 

Як це працює: обираємо тему, що цікавить та завантажуємо необхідне відео. Додаток вказує рівень (щоправда він скрізь Intermediate), тривалість та розмір кожного відео. Насолоджуємося не тільки якістю картинки, але й тим, як нам пропонують працювати з відео. Отже маємо відео- та аудіо- режими, тобто можна дивитися й слухати або ж просто слухати. До кожного відео є скрипт (текст), за яким можемо слідкувати під час перегляду. Також програма пропонує роботу з словами - Glossary. В кожному абзаці виділяється одне слово для вивчення. 
Мова: англійська 
Рівні: хоча додаток і каже Intermediate, я б радила ці відео для всіх рівнів, принаймні заради якісної картинки. 
Де знайти: Android та iOS 

 

Сподіваюся, ви знайдете для себе щось цікавеньке для навчання та проведення вільного часу. Наступного разу знайду для вас ще кілька нових додатків. Якщо вам цікаві якісь конкретні моменти, залишайте свої побажання у коментарях. 

Вам також може сподобатися:
Vocabulary
One TV show for your English - серіал 3 Body Problem
Відкрийте для себе захоплюючий світ наукової фантастики та таємниць з новим серіалом від Netflix "3 Body Problem". Протягом 8 серій по 1 годині ви дізнаєтеся, як рішення однієї людини в минулому може вплинути буквально на все людство. На тлі китайської революції 70-х роках, учасники секретного…
Vocabulary
Superstitions: підбірка цікавих забобонів англійською мовою
А ви вірите, що чорні коти приносять невдачу? Саме через цей забобон мені так шкода чорних котиків. Загалом, забобони – це вірування, які часто ґрунтуються на традиціях, фольклорі або страхах, що передаються з покоління в покоління. Деякі з них поширені вже по всьому світу, а деякі дуже локальні.…
Video
Відео: Які помилки в англійській роблять носії мови?
Які помилки в англійській роблять носії, чи є Passive Voice "поганим" та чому "give it to me, please" звучить не ввічливо, а грубо? Щоб дізнатися відповіді на ці та інші цікаві питання про англійську від носія мови, вмикайте нове фанове відео з Бенджаміном від Green Forest прямо…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.