About English Language. 07.12.2010

10 programs to study abroad for free

Автор: Альона Горбатко
Навчатися  закордоном сьогодні хотіли б багато молодих людей, оскільки це чудова можливість отримати якісну освіту, підвищити рівень володіння іноземною мовою та розширити кругозір. 


Але навчання в розвинених країнах – задоволення дороге. На щастя, зараз існує велика кількість освітніх програм, за якими Ви маєте змогу навчатися закордоном абсолютно безкоштовно.

Такі програми є досить конкурентними і розраховані вони, насамперед, на людей, які мають серйозні наміри навчатися. Звичайно ж, кандидати мають володіти іноземною мовою на високому рівні.

Проте безперечною перевагою участі в таких програмах стануть професійні знання і навички, які зроблять Вас бажаним співробітником будь-якої компанії, а також можливість побачити світ, познайомитися з новими цікавими людьми і краще зрозуміти себе, а може, навіть відкрити в собі нові таланти, тому що закордоном Ви матимете змогу змінити свій фах.

Пропонуємо Вам 10 престижних міжнародних освітніх програм англійською мовою. Зверніть увагу, що у деяких з них ще не пройшов кінцевий термін подачі документів, тож Ви маєте змогу подати заявку. А на ті програми, чий дедлайн вже пройшов, Ви можете податися наступного разу.

 


Програми академічних обмінів FLEX, UGRAD та Muskie (США)

Програми FLEX, UGRAD та Muskie є програмами Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США і адмініструються Американськими Радами з міжніродної освіти (American Councils in Kyiv, Ukraine) та Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX). Програми надають можливість школярам та студентам навчатися протягом одного академічного року в школах, університетах/коледжах США. Згідно з умовами програми, всі учасники проживатимуть в американській родині або у студентському гуртожитку. Вони будуть відвідувати академічні заняття протягом одного року; брати участь у волонтерській роботі; брати участь у стажуванні протягом другого семестру навчання.

Ці програми повністю фінансуються і передбачають:
- візову підтримку ( віза J-1)
- оплату подорожі від міста проживання учасника програми до відповідного навчального закладу у США і назад додому після закінчення терміну навчання;
- обмежене медичне страхування на випадок хвороби або нещасного випадку;
- плату за навчання та обов'язкові студентські внески;
- проживання та харчування;
- щомісячну стипендію;
- кошти на придбання підручників;
- різноманітні можливості професійного розвитку випускників обмінних програм.

Програма академічних обмінів iмені  Фулбрайта (США)

Програма академічних обмінів iмені  Фулбрайта – це найстарiша i найбiльш вiдома у свiтi програма наукових обмiнiв. Вона дiє з 1946 року, нинi - у 175 країнах свiту. Спільними зусиллями з науковими спiльнотами iнших країн США створили програму, за якою науковцi, студенти та громадськi дiячi мають змогу побувати в Америцi, а американцi - в iнших країнах свiту. Понад 700 українських стипендіатів провели рiк наукової працi в США та більше 400 американцiв займались дослiдницькою та викладацькою дiяльнiстю в Українi.

У конкурсі можуть брати участь викладачі та дослідники віком до 35 років, з дворічним професійним досвідом, які ще не мають наукового ступеня, та молоді кандидати наук (не пізніше 3-х років після захисту). 

Програма повністю фінансується.

Документи приймають до 31 березня 2011 року.

Детальніше

 

Освітня програма Європейського Союзу Еразмус Мундус

Еразмус Мундус – це міжнародна програма співпраці і мобільності у сфері вищої освіти, яку ініціювала і фінансує Європейська Комісія. Головною метою програми Erasmus Mundus є підвищення якості європейської вищої освіти і сприяння міжкультурному розумінню через співпрацю із третіми країнами.

Програма заснована у 2004 році і названа на честь Еразма Роттердамського, філософа і науковця, який багато подорожував Європою, працював у різноманітних університетах і майже 500 років тому зрозумів переваги мобільності і міжнародної співпраці в освіті.

В центрі уваги цієї програми знаходиться створення, підтримка і розвиток 1-2 річних міжнародних магістерських програм на базі традиційних європейських навчальних закладів. Кожна міжнародна магістерська програма створюється консорціумами вищих навчальних закладів із щонайменше трьох різних європейських країн. Також, кожна така міжнародна магістерська програма є відкритою, на конкурсній основі, для студентів з усього світу, які отримали рівень бакалавра.

Програма повністю фінансується.



Стипендіальна програма імені Джона Сміта (Велика Британія)

Програма здійснюється Меморіальним Фондом Джона Сміта у партнерстві з Міністерством юстиції Великобританії. Програма надає стипендіатам можливість підвищити свій професійний рівень і познайомитися зі системою управління у Великій Британії.

Тривалість програми складає 4 тижні, під час яких учасники перебувають у Великобританії (у містах Едінбург і Лондон). Структура програми складається з тематичних семінарів, тренінгів, зустрічей з відомими громадськими та політичними діячами, а також індивідуального стажування (наприклад, в неурядовій організації, органах державної влади або місцевого самоврядування, засобах масової інформації тощо), яка буде організована для кожного учасника відповідно до його професійних інтересів.

Кандидати повинні мати постійне місце роботи на момент подання та розгляду заявки і мати професійний досвід. Кандидати повинні працювати у сфері політики, у правовій сфері (особливо в галузі прав людини), журналістиці, державних органах влади, недержавних організаціях, що сприяють поширенню демократичних свобод і цінностей і займаються питаннями рівноправності і соціальної справедливості.

Всі витрати щодо участі в програмі беруть на себе організатори. Участь у Програмі фінансується Меморіальним Фондом Джона Сміта.

Заявки приймаються до 31 грудня 2010 року.

Детальна інформація та умови


Програма післядипломних стипендій Чівнінг (Велика Британія)

Програму післядипломних стипендій Чівнінг адмініструє Британська Рада за фінансування Міністерства закордонних справ Великої Британії. Ця програма надає можливість пройти післядипломне навчання протягом 12 місяців у Великій Британії та отримати магістерський ступінь, або займатися дослідницькою програмою.

Успішні кандидати визначаються шляхом серйозного конкурсного відбору. Кандидатів оцінюють згідно лідерських якостей, професійних досягнень, кваліфікацій (академічних та професійних) та володіння англійською.

Стипендія покриває всі витрати на:

  • навчання протягом 12 місяців на магістерській програмі на денній формі проживання та харчування
  • оплату подорожі від міста проживання учасника програми до відповідного навчального закладу у Британії
  • безкоштовна студентська віза
  • кошти на написання дослідницької роботи

Вимоги до кандидатів:

  • вік до 35 років
  • українське громадянство; мешкати в Україні під час подання заяви
  • закінчена вища освіта (мінімальна вимога – диплом бакалавра)
  • наявність попереднього успішного досвіду та досягнень
  • вільне володіння письмовою та розмовною англійською мовою; більшість британських університетів для післядипломних програм вимагають 6,5 балів з іспиту IELTS
  • перевага буде надаватися кандидатам зі щонайменше трирічним досвідом роботи у відповідній галузі після закінчення вузу

Кінцевий строк прийому заяв для громадян України – грудень кожного року.

Кандидати, яких буде номіновано на стипендію, подаватимуть заяву на вступ до вузів Сполученого Королівства самостійно.

Щоб зорієнтуватися в існуючих там післядипломних учбових програмах, завітайте на веб-сторінку
 

Стипендії імені Джорджа Сороса

 

Джордж Сорос — сучасний американський фінансист, меценат, філософ. Сьогодні він фінансує мережу фундацій, які працюють у 50 країнах в Східній Європі, колишньому СРСР, Африці, Латинській Америці та США. Завдання цих фондів - фінансово та організаційно сприяти становленню демократичного, відкритого суспільства шляхом підтримки значущих для його розвитку громадських ініціатив. В Україні таким фондом є «Міжнародний фонд "Відродження".

Фондо Сороса також надає стипендії студентам для навчання у вузах Європи і США. Стипендія передбачає:

  • оплату курса навчання і всіх університетських зборів
  • щомісячну стипендію
  • оплату подорожі від міста проживання учасника програми до відповідного навчального закладу у США і назад додому після закінчення терміну навчання.

Детальніше


Програма академічного обміну  Центрального Європейський університету (Будапешт, Угорщина)

Центрально Європейський університет (CEU) - міжнародно-визнаний, акредитований, інститут у Будапешті, що видає дипломи про вищу освіту американського зразка в сферах соціальних та гуманітарних наук. Він пропонує можливість 1- та 2-річного курсу навчання за широким спектром спеціальностей та фінансову допомогу для навчання на під час перебування в Угорщині.

Офіційна мова викладання – АНГЛІЙСЬКА.

Студентам надається повне та часткове фінансування. На програму навчання в Центрально Європейському університеті можуть подавати документи студенти з усього світу, але пріоритет надається студентам з Центральної, Східної Європи та країн СНД.

Детальніше

Work and Study Canada/Britain

Програма Work and Study в Канаді та Британії дає можливість покращити свої знання та пройти оплачуване стажування. Програма складається з двох частин:
Перша частина - курс англійської мови в канадському коледжі English Bay College, у Ванкувері або Лондоні.
Друга частина - оплачуване стажування на курортах в Британській Колумбії чи Альберті.

Умови програми Work and Study Canada:

  • вік від 18 років
  • знання англійської мови на середньому рівні
  • попередній досвід у сфері готельного бізнесу вітається

Тривалість програми:

  • програма на 6 місяців (6 тижнів навчання + стажування 18 тижнів)
  • програма на 12 місяців (Навчання 12 тижнів + стажування 36 тижнів)

Необхідні документи:

  • Закордонний паспорт
  • Фотографія паспортного формату
  • Підписані контракти
  • Резюме (англійською мовою)
  • Есе (розповідь про те, чому Вам цікава ця програма) (англійською мовою)
  • Атестат або диплом про освіту + додаток (з перекладом на англійську мову)
  • 2 рекомендаційні листи (англійською мовою)
  • Медичне страхування

Вартість програми:

Канада
  • Адміністративний збір - 400 євро
  • Програма 6 місяців 2395 CAD $ + 200 CAD $ (реєстраційний збір в коледж)
  • Програма 12 місяців 4 395 CAD $ + 200 CAD $ (реєстраційний збір в коледж)
  • У разі відмови у візі - утримується адміністративний та реєстраційний збір.
Додаткові витрати:
  • Віза
  • Підручники
  • Проживання
  • Авіа переліт
Британія
  • Адміністративний збір - 340 GBP
  • 6 місяців – 1850 GBP +  340 GBP (реєстраційний збір в коледж)
  • 10 місяців - 290 GBP + 340 GBP (реєстраційний збір в коледж)
  • 13 місяців – 2830 GBP + 340 GBP (реєстраційний збір в коледж)
  • У разі відмови у візі - утримується адміністративний та реєстраційний збір.
Додаткові витрати:
  • Віза
  • Проживання
  • Авіа переліт

 

 

 
   Стипендіальна програма ім. Лейна Кіркланда
 
Програма адресована молодим лідерам з вищою освітою, зацікавленим у розвиткові демократії, економіки і громадянського суспільства у своїх країнах та в регіоні.
Реалізація Програми відбувається в рамках двосеместрового навчання у вищих навчальних закладах Польщі та 2-4 тижневих професійних стажувань у державних
   або приватних установах і організаціях.

 

Обов’язкові вимоги:

  • громадянство і постійне проживання в одній із вищевказаних держав (особи, які мають карту постійного проживання в Польщі, не можуть претендувати на отримання стипендії Кіркланда);
  • повна вища освіта (ступінь магістра);
  • вік до 35 років (в обґрунтованих випадках до 40 років);
  • знання польської мови (на рівні, достатньому для участі в лекціях та семінарських заняттях, а також для написання дипломної роботи) або знання англійської мови – у випадку обрання кандидатом конкретного навчального курсу на цій мові (в такій ситуації достатнім вважається пасивне знання польської мови);
  • досвід професійної діяльності – мінімум 2 роки.

Заявки мають бути надіслані до 1 березня 2011 р.

Заявка на участь у програмі


"Всесвітні студії" (WorldWideStudies)

Всесвітні студії – освітній проект Фонду Віктора Пінчука, спрямований на формування нового покоління української професійної еліти.

Проект, що пропонує підтримку громадянам України віком до 35 років для отримання магістерського ступеню у найкращих університетах світу у галузях, які Фонд Віктора Пінчука вважає пріоритетними для подальшого розвитку України.

На період 2009 – 2011 рік такими галузями є: сільське господарство, довкілля та екологія, право та державне управління. Однак, Фонд може надати підтримку студентам, що бажають навчатися за іншими спеціальностями, якщо вони аргументують важливість обраного фаху для розвитку України.

Для отримання гранту потенційні кандидати повинні самостійно підібрати магістерську програму, підготувати всі необхідні документи, пройти додаткові підготовчі курси та здати мовні тести, якщо потрібно, подати всю необхідну документацію в університет та представити журі «Всесвітніх студій» своє бачення щодо застосування отриманих знань після повернення в Україну.

Розмір гранту буде встановлюватись окремо для кожного випадку, зважаючи на потреби та досягнення студента. Більшість грантів покриватиме до 60 % всієї необхідної суми, але не більше 50 тис. доларів за весь навчальний період. Студенти повинні будуть покрити решту витрат своїм чи спонсорським коштом.

Детальніше

Вам також може сподобатися:
About English Language
Що таке irregular verbs (неправильні дієслова) та як їх вивчити
Дієслово (verb) як в українській, так і в англійській мові означає дію. Однак певні відмінності у формах та їх утворенні все ж існують. Дієслово завжди має початкову форму (V – infinitive). В українській мові можна поставити питання «Що робити?»: To drink – пити To eat –…
About English Language
Англійська для дорослих початківців: поради для створення якісної мовної бази
Ще десять років тому ми, можливо, могли б знехтувати вивченням англійської, проживаючи в Україні та працюючи в українській компанії. Сьогодні ж глобалізація впливає на розвиток сучасного світу, і англійська мова виступає універсальним інструментом для спілкування між жителями різних країн, а отже, стає…
About English Language
Англійська мова для початківців: базовий словник для офісу
Сьогодні майже в кожній професії знання міжнародної мови спілкування є якщо не обов’язковим, то бажаним. Компанії працюють з іноземними партнерами, наймають співробітників із різних країн, тож навіть для початківців англійська мова стає частиною офісної рутини. Зміст 1. Офісний сленг в англійській…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.