Grammar, Listening, Reading, Speaking, Vocabulary, Writing. 25.11.2015

ТОП-8 сайтів для покращення англійської мови

Автор: Вікторія Войтенко

Напевно кожен студент, який вивчає англійську, не один раз мріяв про подорож до англомовної країни. Кожен хотів би потрапити у англомовне середовище та поспілкуватись з носіями мови, яку вивчають. Хтось хотів би дізнатись більше про культуру країни, хтось, які саме часи англійці використовують у щоденному спілкуванні, але головною метою кожного з нас було б покращити свій словниковий запас та навчитись спілкуватись вільно, думати англійською. Але що ж робити, якщо поки немає такої можливості? Просто чекати гарної нагоди? Цей варіант не для активних та допитливих студентів Грін Форесту. Саме тому, пропоную ТОП 8 сайтів для вивчення англійської мови.

 

1) Адреса сайту: www.busuu.com
Навички, які можна покращити: Vocabulary, Listening, Writing, Pronunciation, Speaking
Особливості:  У Вас є можливість вивчати англійську не з підручниками та словниками, а з реальними носіями мови. Ви зможете письмово описувати фотографії з National Geographic, записувати на диктофон діалоги після їхнього прослуховування і відправляти на перевірку. Носії мови виправлять та підкажуть, на що Вам потрібно звернути увагу. Більш того, Ви зможете знайти друзів і вільно спілкуватись англійською з ними.

 

2) Адреса сайту: mylanguageexchange.com

Навички, які можна покращити: Vocabulary, Writing, Speaking, Grammar, Pronunciation
Особливості:  Даний сайт дозволяє нам не тільки навчатись, а й самим стати викладачами на певний час, тому що він базується на методі обміну мовами. Це означає, що ви ділитесь знаннями мови, яку добре знаєте, а Ваш партнер, відповідно, ділиться знаннями іншої мови. Крім цього, Ви знайдете плани уроків, щоб не просто спілкуватись зі своїм новим знайомим, а саме навчати один одного.

 

3) Адреса сайту: www.manythings.org

Навички, які можна покращити: Vocabulary, Reading, Listening, Speaking, Grammar, Pronunciation
Особливості: Якщо Ви любите ігри, кросворди та різноманітні тематичні опитування – цей сайт безумовно для Вас! Тут Ви знайдете нескінченну кількість ігор зі словами та граматичними конструкціями на будь-які теми. Також, Ви матимете можливість підібрати цікаву статтю для читання, або відео з корисними ідіомами.

 

 

 

4) Адреса сайту: youglish.com
Навички, які можна покращити: Vocabulary, Listening, Pronunciation
Особливості:  З цим сайтом ви маєте унікальну можливість прослухати будь-яке слово/фразу/словосполучення від нейтів спікерів з певним акцентом в різних відео з YouTube. Для цього введіть потрібне слово чи фразу у полі пошуку, оберіть тип англійської (за замовченням обрані всі варіанти) та тисніть "Say it", після цього вам підтягнуться шматочки різних відео, фільмів, серіалів, де мовці говорять саме цю фразу. Тобто ви зможете послухати вимову, а також дізнатись, в якому контексті може вживатись обрана фраза.

 

5) Адреса сайту: www.gcflearnfree.org

Навички, які можна покращити: Reading, Vocabulary, Listening, Pronunciation 
Особливості:  Як не крути, окрім такої цікавої англійської, у кожного є свої власні інтереси та хобі. Вас цікавить математика? Різноманітна техніка? Чи просто хочете дізнатись більше слів з “Everyday English ”? Заходьте та насолоджуйтесь цікавими для Вас текстами англійською мовою. Після читання, Ви можете перевірити свої знання за допомогою різних Quizes, а на додачу, пограти в ігри зі словами з текстів для кращого запам’ятовування та подальшого використання.

 

6) Адреса сайту: www.ted.com
Навички, які можна покращити: Listening, Pronunciation, Vocabulary
Особливості:  Мало хто з вивчаючих англійську не чув про цей сайт, проте, думаю, я маю його включити до цього списку. Людина з будь-якими інтересами зможе знайти відео саме для себе і послухати TALK на цю тему. Ви зможете обирати субтитри, якщо поки не все розумієте, і виписувати не просто окремі слова, а словосполучення або навіть речення, які Ви з легкістю використаєте наступного разу. Ви, напевно, чули, що словосполучення запам’ятовуються краще, коли ви їх з чимось асоціюєте. Для цього методу прекрасно підходить даний сайт. Більш того, Ви почуєте саме англійську/американську вимову, яку і будете наслідувати. 

 

7) Адреса сайту: www.phrasemix.com

Навички, які можна покращити: Vocabulary, Grammar
Особливості:  Якщо Ви втомилися від формального стилю англійської мови – просто клікайте на цей лінк. Ви зможете ознайомитись з великою кількістю щоденних сленгових виразів, які звучатимуть природньо. Наприклад, Ви знаєте як вибачатись? «Звичайно», - скажете Ви – «I’m very sorry». А як щодо чогось не такого примітивного? Або ж, як Ви відповісте на запитання: «Are you always buzzed or tipsy at the weekend?». Краще спочатку перевірте значення цих слів!). Даний сайт допоможе Вам розуміти багато сленгових виразів, велику кількість яких ви знайдете у статтях на цьому сайті.

 

8) Адреса сайту: www.omegle.com

Навички, які можна покращити: Vocabulary, Speaking, Listening, Pronunciation
Особливості:  Omegle – це прекрасний сайт для тих, хто полюбляє нові знайомства. Адже кожного разу як Ви заходите сюди, Вам рандомно підбирають співрозмовника за темою, яку Ви обрали заздалегідь. Ви можете спілкуватись за допомогою повідомлень чи відео з людьми з будь-якого куточку світу використовуючи свої знання та отримуючи нові. 
    

 

Сподіваюсь, кожен з Вас знайшов «свій» сайт,  який допоможе вивчати англійську ще з більшою насолодою та цікавістю.

Вам також може сподобатися:
Video
Відео: Умовні речення в англійській мові на прикладі мемів | Conditionals 0, 1, 2, 3, Mixed
Розібратися зі всіма типами Conditionals в англійській на прикладі мемів за одне відео? Пфф, а чому б і ні! Все це реально, і доведе це Настя Сеніва у новому відео від Green Forest — https://bit.ly/3Jl3BF9. У ньому за допомогою мемів ми дали найпростіші пояснення та приклади усіх типів умовних…
Grammar
Past Continuous – правила застосування та приклади побудови речень у минулому тривалому часі
Past Continuous – минулий тривалий час, що вказує на певну дію в минулому впродовж певного періоду. Цей час є широковживаним в англійській мові, тому ніяк не можна пропустити вивчення цієї теми. У цій статті ми поглянемо на правила Past Continuous, а також порівняємо минулий тривалий час з іншими…
Grammar
Безкоштовний відеоурок англійської мови з викладачем: Used to vs Past Simple
Як думаєте, який варіант правильний: I (used to spend OR spent) time at home watching TV. But last year, I finally started travelling. Щоб ви добре розбиралися в темі "Used to vs. Past Simple",  старша викладачка Green Forest Оля Янкова пояснить для вас всі нюанси і різницю між цими…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.