Grammar, Listening, Reading, Speaking, Writing, Vocabulary. 23.02.2024

7 сайтів для тих, хто тільки починає вчити англійську мову

Автор: Іра Озадовська

Кажуть, що хороший початок – це вже половина справи. Якщо ви новачок, який тільки нещодавно поринув у світ вивчення англійської мови, то ця стаття саме для вас. Аби зробити ваше навчання більш різноманітним, прискорити підвищення рівня та допомогти тим, хто бажає додатково займатись самостійно, я підібрала декілька цікавих сайтів.

 

1. BBC Learning English 

Навички, які можна покращити: Vocabulary, Listening, Grammar

Куди податись за англійською, як не до сайту самого BBC? Нехай вас не лякає складність аутентичних матеріалів, адже цей розділ сайту розроблений спеціально для починаючих вивчати мову британської королеви: він перекладений українською мовою, в нього нескладна навігація та багато відеоматеріалів, спрямованих на вивчення «живої» мови, яку дійсно використовують у спілкуванні та на телебаченні. Головна особливість, звісно, – уроки англійської із теленовин BBC, які спеціально уповільнені задля кращого їх розуміння та супроводжуються поясненнями нових та потенційно складних слів. 

2. Learn American English Online! 

Навички, які можна покращити: Grammar, Vocabulary

Сайт спрямований покращити ваш рівень граматики та словникового запасу, підходить як новачкам, так і більш досвідченим у вивченні мови людям. На головній сторінці вам потрібно вибрати рівень, який вас цікавить. Для початківців – це blue та red. Особливість та своєрідний недолік сайту полягає у відсутності його україномовної адаптації, тобто орієнтуватися доведеться одразу англійською. Якщо ви бажаєте розібратись у якійсь конкретній граматичній чи лексичній темі, впевніться, що ви знаєте як саме назва теми звучить англійською. Далі – ви знайдете все необхідне: пояснювальні таблиці, приклади, вправи та відеопрезентації, що зрозумілі навіть для стартерів.  

3. Test-English

Навички, які можна покращити: Listening, Vocabulary, Reading, Writing, Grammar, Exams

Якщо ви шукали сайт, на якому одночасно можна покращувати всі навички англійської мови – це саме той ресурс. У кожному розділі ви знайдете розподілення за рівнями та темами, до кожної теми є детальні пояснення та інтерактивні вправи. Моя особиста порада – спочатку визначити рівень за допомогою тесту на сайті, а потім орієнтуватися на теми, які пропонуються. Тут немає чіткого порядку уроків у хорошому сенсі: якщо у вас сьогодні настрій на аудіювання – переходите у розділ listening та обираєте бажану тему для вивчення. Проходження уроку не забирає багато часу – 15 хвилин і ви вже вивчили щось нове. Бонусом на цьому сайті є окремий розділ для тих, у кого на меті підготовка до екзаменів KEY, PET, FCE, IELTS та TOELF iBT.

4. Mondly

Навички, які можна покращити: Grammar, Vocabulary

На цьому сайті ви будете вивчати англійську за допомогою цікавих інтерактивних вправ. Інтерфейс сайту дуже зручний у користуванні – ви легко зможете знайти необхідні уроки. Це – ідеальний сайт саме для початківців, бо інтерфейс адаптований під українську мову, є всі базові теми, а навчання підкріплюється цікавими прикладами. На Mondly є програма навчання, але якщо вас цікавить окрема тема із запропонованих – ви можете розпочати саме з неї.

5. LingQ

Навички, які можна покращити: Vocabulary, Reading, Listening

Якщо ви шукаєте щось менш системне, аніж попередній ресурс, але все ж таки хотіли б вивчити щось нове – спробуйте LingQ. На сайті доступні різні корисні аудіо та відео з текстом до них. Ви можете обирати будь-який топік та додавати нові слова у розділ “Словник”, де наявні інтерактивні вправи для їх запам’ятовування. А з детальною інструкцією, як користуватися сайтом, ви можете ознайомитися безпосередньо під час виконання завдань.

6. Booyya 

Навички, які можна покращити: Listening, Vocabulary, Reading, Writing, Grammar, Exams

Онлайн-маркет курсів англійської мови для самостійного вивчення на будь-який смак та рівень (від Beginner до Advanced).Тут ви знайдете все: від коротких інтерактивних курсів на різні теми до інтерактивних підручників для кожного рівня. Також, є окремий розділ з безкоштовними курсами, щоб була можливість спробувати інтерактивний формат самостійного навчання. Перевагою цього ресурсу є пошук за темами та рівнем, а також курси як англійською, так і українською мовами. Якщо вам потрібна конкретна тема для вивчення — є можливість придбати 1 курс. А щоб спробувати все та одразу — можна оформити підписку для доступу до 161 курсу (окрім серії English PRO) та вчитися коли та де вам зручно. І ще цікавий факт: Booyya — це український edtech проєкт, який входить у мережу Green Forest. 
 
7. Perfect English Grammar  

Навички, які можна покращити: Grammar

Цей ресурс допоможе з будь-яким граматичним питанням, адже все чітко розподілено за темами. На сайті окремі розділи з поясненнями та вправами до тем. Завдання можна виконувати як безпосередньо на сайті, так і завантажувати PDF-документ, який можна роздрукувати. Єдиний невеликий недолік – немає україномовної версії сайту, але орієнтуватися на сайті досить легко, лише клікнувши мишкою на потрібну тему для вивчення.
 
Сподіваюсь, що кожен новачок у світі вивчення англійської знайшов у цій статті щось корисне для себе та свого рівня знань. Пробуйте, ризикуйте, розвивайтеся та пам’ятайте: не помиляється лише той, хто нічого не робить. Тому обирайте хоча б один сайт і вперед до нових знань. 

Вам також може сподобатися:
Grammar
Безкоштовний відеоурок англійської мови з викладачем: Used to vs Past Simple
Як думаєте, який варіант правильний: I (used to spend OR spent) time at home watching TV. But last year, I finally started travelling. Щоб ви добре розбиралися в темі "Used to vs. Past Simple",  старша викладачка Green Forest Оля Янкова пояснить для вас всі нюанси і різницю між цими…
Grammar
Passive voice and active voice (пасивний та активний стан) – таблиця відмінностей та правила вживання
Passive voice (пасивний стан) часто насторожує студентів при вивченні англійської мови. Але слід відмітити, що з використанням passive voice мовлення виглядає більш потужно та виразно, тому, гадаємо, його варто знати та використовувати. В цій статті ми розглянемо головні аспекти вживання passive voice,…
Video
Англійська в піснях – Персональні невдачі Taylor Swift в синглі Anti-Hero
Вона побила майже всі музичні рекорди, забрала майже всі нагороди, а ще сьогодні вона в нашій відеорубриці «Англійська в піснях». Це ми про Тейлор Свіфт і її популярний сингл Anti-Hero, який вже розібрала для вас викладачка Green Forest Юлія Кравченко у нашому новому відео — https://bit.ly/3TpttUX.…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.