Fun. 29.10.2009

10 ідей для ідеального Хелловіну

Автор: Ольга Янкова

Свято вже в суботу, а ви хочете приготуватися і провести його якось цікаво, неординарно і най-най-най? Чудово, ця підбірка саме для вас. Так як Green Forest підготував 10 ідей для ідеального Хеловіну.

1. Декор

Щоб якимось чином надати своїй оселі вигляду of a haunted mansion (тобто будинку з привидами) вам буде потрібно всього-на-всього трохи марлі або бинтів, червона фарба та флізелін, а також трошки фантазії. А я вам підкину ще декілька цікавих ідей.

  • Можна зробити «справжню» павутину. Для цього вам знадобиться лише чорна шерстяна нитка. Дуже ефектно буде виглядати у павутинці і павучок. Якщо ж за павутиною поставити настільну лампу чи мерехтливий ліхтарик – ефект присутності забезпечено.
  • Також можна використати декілька невеличких яблук замість підсвічників, заздалегідь вирізавши серцевину. Але переконайтеся, що яблука достатньо стійкі і не перевертаються під вагою свічки.
  • Щоб прикрасити святковий стіл можна використати широкі тарілки або вази заповнені сухими квітами та листям та висохлими гілочками. Обв’яжіть кожну вазочку чорною стрічкою – і стіл до Хеловіну готовий.

10 ідей для ідеального Хелловіну

2. Гарбуз

Як на  Хеловін можна обійтися без гарбуза? Я скажу вам – ніяк. Отож, короткий екскурс в історію. Хеловін – це стародавнє кельтське свято. 31 жовтня було кінцем кельтського року, а також ніч 31-го жовтня вважалося найбільш магічною ніччю року. Цей день, до речі, також називали Відьмин Новий Рік. А далі більш відома інформація – в цю ніч межа між світом мертвих і живих майже стиралася, і живі вшановували пам'ять своїх померлих родичів. Тому на порозі кожної оселі ставили сяючі jack-o-lanterns, вирізані з білої редьки або ж маленьких гарбузів (gourds- зараз використовуються як посудини для пиття мате). Jack-o-lanterns виконували 2 місії – вітали загиблих родичів та відлякували злих духів.

Коли ж перші поселенці з Європи осіли на Американському континенті, вони знайшли там традиційний для нас гарбуз і вирішили, що він більше підходить для створення jack-o-lanterns. А ви знали, що гарбузи завіз до Європи французький дослідник Жак Картьє у 1548 році, в той час як у Північній Америці їх вирощували вже більше 5000 років?

Отож, йдемо на ринок і купуємо цілий величенький гарбуз. Потім вирізаємо круглий отвір зверху і руками або ж -  для більш бридливих – ложкою акуратно виймаємо нутрощі. Після цього олівцем або ж маркером намічаємо контури очей, носа та рота нашого гарбуза і акуратно вирізаємо ножем. Не забудьте поставити свічку або ж ліхтарик всередину.

Невеличка порада: якщо хочете, щоб ваш гарбуз простояв якнайдовше – потрібно його змазати вазеліном всередині, а також у всіх надрізаних місцях.  Ще один спосіб – опустити на ніч його у воду, проте такі купання улюбленця необхідно повторювати щоночі.

Якщо ж однієї вечірки вам недостатньо, а ще й хочеться влаштувати таку модну останнім часом afterparty – наші американські друзі пропонують влаштувати ще й похорони нашого любого гарбузика. Ось і приклад прощальних слів над «могилою» друга.

A Simple Eulogy
We are gathered here to pay homage to our dearly departed Jack O' Lanterns
Through out there short lives our Halloween Pumpkins have brought both us and our Trick or Treaters much joy.
We now consign them to the earth where they first came.
May They Rest in Peace

3. Костюм

Тут можна розгулятися не на жарт. Напевно, не варто розповідати, що найбільш традиційними вважаються костюми всілякої чортівні – вампірів, відьом, чортів, чорних котів, мумій тощо. Ким вам хочеться побути цього року? На це питання може відповісти лише ваша власна уява, вона ж і підкаже, з чого створити костюм.

Проте можу дати цікаву пораду нашим модницям: зробіть собі хеловінський манікюр - для цього потрібно лише розмалювати нігті чорним та помаранчевим лаками.

4. Коктейлі та напої.

Ну яка ж вечірка без напоїв! А які напої без льоду?

Отже, щоб зробити святковій лід, вам потрібні латексні рукавички. Наповніть рукавичку водою, зав’яжіть кінець резинкою, щоб вода не вилилася та покладіть у морозильну камеру на ніч. Наступного дня зніміть латексну рукавицю і рука готова охолоджувати ваші напої. Ще для напоїв можна взяти величезну миску та черпачок (а-ля амерікан стайл), щоб руку краще було видно.

Також можна використовувати латексні наперстки, тоді у ваших коктейлях будуть плавати заморожені пальчики.

5. Меню

Приготувати щось дійсно хеловінське не так важко, як здається. По-перше, нам дуже допоможуть супермаркети, де можна придбати желатинових черв’ячків, цукрові зуби і черепи, а також солоденьких привидів (в основному, це Мегамаркет, Караван, Ашан тощо, а також більш дорогий варіант – стенди Candy Land).

Дуже непогано буде виглядати тарілочка з овочевим асорті. Чому непогано? Бо замість тарілочки ми будемо використовувати невеличкі, бажано пласкі, гарбузи, розрізані навпіл і акуратно вичищені. Також на дно гарбузів можна покласти  лід, загорнутий у поліетилен.

До більш традиційних ласощів на Хеловін можна віднести caramel apples. І приготувати їх елементарно. Для цього нам потрібно 40 кубиків карамелі (можна купити у вищезгаданих магазинах), 5 великих яблук, 1 ст. ложка води та папір для запікання або ж просто фольга.

Добре вимийте та висушіть яблука. Потім видаліть хвостики і замість них вставте в кожне яблуко дерев’яну паличку, так щоб принаймні половина палички була в яблуку. В невеликій каструльці на маленькому вогні розтопіть карамель з водою, постійно помішуючи, доки все не стане однорідною масою. Тепер по черзі опустіть яблука в карамель, так щоб вона повністю покривала яблуко. Поставте на папір для випікання або фольгу. Тепер залишилося лише поставити яблука в холодильник та вийняти їх за 15 хвилин до подачі на стіл. Ідеально смачний хеловінський десерт готовий!

А ще, не повірите, але дуже традиційними ласощами на американських вечірках на честь Хеловіну вважається смажене гарбузове насіння! Але є обов’язкова умова – насіння має бути саме з того гарбуза, що став вашим jack-o-lantern.

6. Кіно

Якщо хочеться урізноманітнити вечірку ще й загальним переглядом кіно – це не так важко зробити. До того ж такі фільми краще дивитися разом з друзями, а то ще спати після цього не захочеться. Отож, найкращі фільми для перегляду на Хеловін усіх часів та народів це:

  • The Shining
  • Halloween
  • The Silence of the Lambs
  • A Nightmare on Elm Street
  • Aliens
  • Poltergeist
  • Child's Play
  • Friday the 13th
  • Psycho

Якщо у вас вдома є малюки, яким ще рано дивитися такі страхіття, а може й ви самі не в захваті від страхітливих фільмів. В такому разі пропоную family friendly- версію хеловінівського кіно-репертуару:

  • Casper
  • Harry Potter
  • Beetle juice
  • Nightmare before Christmas
  • Monsters Inc.
  • Тhe Witches
  • Corpse Bride
  • Something Wicked This Way Comes
  • Ghost Busters

Отож, запасайтесь попкорном і приємного перегляду!

7. Музика

Кльова вечірка має супроводжуватися чудовою музикою. А так як це вечірка на Хеловін, то й музичка має бути відповідною. Звичайно, можна посперечатися щодо того, яку саме музику варто вважати страшною і чому (я не говорю про нескінченну попсу), але я та Інтернет рекомендуємо наступний плей-лист:

  • Michael Jackson  - Thriller
  • Charlie Daniels Band  - Devil Went Down To Georgia
  • Sheb Wooley  - Purple People Eater
  • Ray Parker Jr. - Ghostbusters Who - Clap For The Wolfman 
  • U2 - Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me
  • AC/DC  - Highway To Hell
  • Animals  - I Put A Spell On You

Ще можна запропонувати наступні композиції:

  • Bobby 'Boris' Pickett - Monster Mash
  • Rick James - Super Freak
  • SOUNDTRACK, (ST HALLOWEEN) - Halloween Theme Song
  • Gabriel Dell - Dracula's Return
  • Mike Oldfield, (ST EXORCIST) - Tubular Bells (Opening Theme)
  • SOUNDTRACK, (ST PSYCHO) - Psycho Prelude / The Murder
  • Standard - Funeral March Of A Marionette (Hitchcock Theme)
  • Lalo Shifrin, (ST JAWS) - Theme From Jaws
  • Sounds of Halloween
  • Jim Stafford - Spiders And Snakes
  • Meat Loaf - Bat Out Of Hell

8. Конкурси

Один з найтрадиційніших конкурсів на Хеловін - bobbing for apples – тобто потрібно в величезний таз з водою накидати яблук і потім намагатися виловити їх звідти, не допомагаючи собі руками. Зрозуміло ж, що виловити яблуко можна, лише вкусивши його та добряче намокнувши. Альтернатива цього конкурсу – підвісити яблука на ниточки і намагатися якнайшвидше їх з’їсти, знову ж таки не використовуючи руки.

Пошук міні-гарбузів (можна використати справжні гарбузи або ж роздрукувані на папері). Заховайте міні-гарбузи вдома та запропонуйте своїм гостям знайти їх за певний проміжок часу. Хто знайде найбільшу кількість гарбузиків – отримує приз.

Також веселою розвагою буде створення мумії за допомогою туалетного паперу. Пам’ятайте, що потрібно залишити відкритими ніс, рот та очі «мумії».

Квач-монстр. Дія відбувається в певному обмеженому приміщенні (впевніться, що там немає нічого, через що можна перечепитися). Монстр одягає маску і зав’язує собі очі. Гравці не мають права виходити за визначені межі. Монстр, простягаючи руки вперед, повинен зловити іншого гравця і таким чином вже той стає монстром. Коли монстр стогне, ричить або ж  простягає руки, тоді всі гравці мають робити те саме. Лише таким чином монстр може знайти наступну жертву.

10 ідей для ідеального Хелловіну - 2

9. Гості

Не забудьте запросити гостей. Але гостей до Хеловіну також потрібно готувати, бо просто прийти – буде недостатньо. По-перше, бажано всім гостям вручити персональні запрошення на вечірку, стилізовані під Хеловін. Отримавши таке запрошення, ніхто не зможе відмовитися від ночі кошмарів. По-друге, донесіть до відома гостей, що вхід дозволено лише в костюмах, і ніяких виключень!!! По-третє, попросіть усіх гостей принести з собою а) цілий гарбузик (можна влаштувати конкурс на найстрашніший jack-o-lantern); б) щось смачненьке; і в) порадьте їм вивчити фразу Trick or Treat! та зробіть її паролем для входу у ваш світ Хеловіну.

10. Be creative and Have Fun!

Немає меж креативності, тому основне правило вечірки – це творити, творити і ще раз творити! Ну і звичайно ж насолоджуватися Хеловіном!

Вам також може сподобатися:
Video
Англійська в піснях. Imagine Dragons підтримали Україну в кліпі на пісню Crushed
Впевнені, ви вже чули про пісню Crushed by Imagine Dragons та їх кліп з історією Сашка з Миколаївської області І щоб ви точно розуміли, про що співають «дракони», та почерпнули щось нове для своєї англійської, наша викладачка Юля Кравченко зробила для вас відеорозбір цієї потужної пісні…
Vocabulary
One TV show for your English - серіал 3 Body Problem
Відкрийте для себе захоплюючий світ наукової фантастики та таємниць з новим серіалом від Netflix "3 Body Problem". Протягом 8 серій по 1 годині ви дізнаєтеся, як рішення однієї людини в минулому може вплинути буквально на все людство. На тлі китайської революції 70-х роках, учасники секретного…
Vocabulary
Superstitions: підбірка цікавих забобонів англійською мовою
А ви вірите, що чорні коти приносять невдачу? Саме через цей забобон мені так шкода чорних котиків. Загалом, забобони – це вірування, які часто ґрунтуються на традиціях, фольклорі або страхах, що передаються з покоління в покоління. Деякі з них поширені вже по всьому світу, а деякі дуже локальні.…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.