Green Forest Life. 08.05.2015

"Самодурні" методисти з Грін Фореста

Автор: Надя Дьячук

«Ці «самодурні» методисти, змусили її писати плани на заняття, готуватися до них.  От вже ж самодури!»


Історія така – знайома нашого бухгалтера розказала їй жахливу історію про свою дочку чи знайому, яка влаштувалася працювати у цю Грін-якось-там школу, де її змушували писати плани на заняття, готуватися до них, ходити на тренінги і аналізувати заняття із методистами. Вона витримала так цілий місяць і більше не змогла, звільнилася. Вона ж ще й в університеті навчається, немає в неї часу так довго займатися цими дурницями з цими «самодурними» методистами.  

А все насправді ось як. В нашій країні, на жаль, не приділяють багато уваги ефективному навчанню викладачів.  Знову ж таки, на жаль, наші майбутні викладачі вчаться за підручниками, підходами і методиками радянських часів, нічого не знають про різноманітність сучасних підходів, про використання новітніх технологій у викладанні, різні книжки, відео, ігри та багато іншого, що може допомогти у викладанні.  Через це викладачі в нашій країні не мають такої поваги, яку б мали мати. Ми в Грін Форесті вважаємо викладацьку роботу однією з найважливіших професій, найповажнішою, найцікавішою та найкреативнішою. Для того, щоб нас поважали, ми маємо працювати важко, маємо готуватися до занять, багато читати, аналізувати, ходити по заняттях інших викладачів, дізнаватися про все нове, відвідувати тренінги, вчитися. І це не має бути важко, якщо ти це любиш.  


Через невисоку підготовку майбутніх викладачів ми беремо на роботу людей, незалежно від їхньої освіти (повна/неповна) та досвіду, майже завжди без досвіду або з таким досвідом, якого було б краще позбутися, навчаємо їх, слідкуємо за їхньою роботою, надаємо куратора, який допомагає з плануванням, підбором матеріалу, проводимо тренінги, відвідуємо та аналізуємо заняття. Для цього нам потрібні амбітні, енергійні, старанні люди, які готові до роботи та люблять англійську.  Всі наші нові викладачі працюють багато та сумлінно.  Після цього, можна пафосно сказати: «Якщо навчати молодих спеціалістів називається бути «самодурним» – то ми самодури!». Але я не буду такого казати. Ми не самодури. Ми відповідальні, професійні, завзяті, обожнюємо нашу роботу (хваліть мене мої губоньки =))), ми маємо велику мету та ідемо до неї. Так, в Грін Форесті потрібно писати плани, потрібно аналізувати заняття, потрібно знати нашу бібліотеку (а краще не тільки нашу), потрібно знати різні підходи та методики, володіти методичними навичками. І всьому цьому ми теж навчаємо. Ми не приховуємо цього. В нашій школі є всі можливості для того, щоб це робити. Ми пропонуємо куратора, тренінги, практичні семінари, відео ресурси для того, щоб навчитися викладанню. Ми надаємо новим недосвідченим викладачам практику та платню за це. Саме через це, до наших, навіть нових викладачів вже через семестр записуються студенти, які вже знають їхні імена і бажають навчатися тільки у них і саме у них.  


Інколи бувають деякі «проколи», інколи ми оманюємося, інколи нас обманюють, інколи нові викладачі не розраховують свої сили, інколи ми не розраховуємо свої. Але чого у нас точно не можна робити, так це прийти і «просто по книжці читати заняття», без підготовки.


Ми працюємо не тільки з викладачами, ми працюємо і зі студентами Буває, що студентам щось не подобається, ми присвячуємо час на вивчення побажань та скарг студентів, можемо допомогти викладачеві змінити підхід до підготовки, порадити поміняти методику або додати нові елементи до заняття. Ми не займаємо сторони, ми не завжди на стороні студентів і не завжди на стороні викладачів.  Ми будемо захищати своїх викладачів і будемо захищатися.  Ми – не «самодурні», ми методисти Грін Форесту! =)

 

P.S. Дізнатись більше інформації про відбір та підготовку наших викладачів читайтет тут і тут.

Вам також може сподобатися:
Green Forest Life
Sharing is caring - розмовний клуб англійської для тих, хто потребує підтримки
Sharing is caring: Speaking club for those who need support Ми завжди працювали за принципом «людині потрібна людина». Але тепер ми розуміємо, що найбільше людині потрібна людина під час війни. Тому ми пропонуємо всім, хто відчуває потребу, поговорити англійською та підтримати один одного.…
Green Forest Life
English Sunday Online - безкоштовний розмовний клуб
English Sunday Online – улюблений розмовний клуб англійської від Green Forest. Якщо ви в безпеці та маєте трішки вільної години в неділю, приєднуйтесь поговорити на різні теми англійською, попрактикувати розмовні навички, познайомитися з різними людьми та відчути єднання. Щонеділі ми проводимо…
Green Forest Life
Music Therapy - безкоштовні музичні уроки англійської
Що би не відбувалося в світі, музика - це ліки. А англомовна музика - це ще й чудовий інструмент для практики та вдосконалення навичок англійської. Якщо ви любите музику і англійську, приєднуйтесь до уроку Music Therapy від Green Forest. Що на вас чекатиме: розбір відомої англомовної пісню  нова…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.