Fun, Vocabulary, Grammar. 13.10.2014

Англійська восени: 10 способів провести дозвілля

Автор: Анна Синенченко

Осінь - найромантичніший, загадковий і (не дивуйтеся) дуже плідний season для тих, хто вивчає англійську. Саме в цю пору, як ніколи, всіх цікавить головне питання: так яке ж слово вживати - autumn або fall.


До 1500 р осінь називали harvest (урожай, період жнив) від древнескандинавского haust (збирати). У ті часи більшість людей займалося сільським господарством, і фермерством gathered their crops (зернові культури). На початку 1600-х рр. англійці все частіше стали перебиратися в міста і перестали вживати слово harvest, замінивши його фразою fall of the leaf, а незабаром і зовсім скоротивши його до слова fall. В даний час fall вживається в American English, зокрема в North America. У 16 ст. в Британії замість слова fall стали широко використовувати слово autumn, яке з дневнєетрусскої мови запозичили римляни, і в даний час воно вживається в British English.

Озброївшись знаннями в області етимології, повернемося до способів вивчення англійської саме в цю пору року, коли за літо ми накопичили досить сил. Хочу поділитися з вами кількома простими, але ефективними варіантами того, як провести дозвілля і підтягти англійську.

1) По дорозі на навчання або роботу в думках активно описуємо погоду, тренуючи граматику Present Simple, Continuous або Past Simple і використовуючи ключові слова, наприклад, rain.

Yesterday the rain poured down (лив дощ). And today it's also a rainy day (дощовий день), and, unfortunately, rain is forecast (за прогнозами буде дощ) for the weekend. I like going out in the light rain (невеликий дощ) with my umbrella and watching heavy clouds (темні хмари) cover the sky bringing the rain. Far from my house I can hear thunder rolls (гримить грім)...

2) Складаємо список або схему прикметників або дієслів для кожного явища погоди, наприклад:

CLOUDS can be: thin / thick / low / high / rainy / heavy (темні) / dense (густі темні) / wispy (легкі, схожі на марево) / fleecy (перисті) ...

3) Сучасна або класична поезія про осінь не тільки налаштує на романтичний лад, але і поповнить наш словниковий запас: www.thoughtco.com або www.familyfriendpoems.com. Поезія - це найцінніше джерело яскравих епітетів і нової тематичної лексики.

Autumn
by Mary Hamrick

Autumn is like an old book:
Marred spines (пожухлі голки) turn mean yellow (жовтий),
staples rust red-orange (фрукти дозрівають, набуваючи іржаво-червоний відтінок).

Every stained (пожовкла) page is stressed
by a splat (сплеск, бризки) of color. Rough-red (~ червоний, неоштукатурений),
like an old tavern,

we become hungry birds
and prepare for fall.
Shape and shadow are candied citron (цукати з цитрусових)

as lanterns turn bitter yellow (їдкий жовтий). Autumn
is a red fox, a goblet filled with dark wine,
a hot chilli pepper with smoky eyes.

Pressed leaves take in the colors (набувають того чи іншого коляру)
of seafood paella and saffron; these leaves
are like death, climaxing with a smile.

Autumn: Her dress is a net of mussels;
dark shelled, it covers up
summer's weatherbeaten (пошкоджений негодою) body.

So pull out your boots
and stand on an aged, wood floor
like an evergreen (вічнозелений).

4) Відпочити і підвищити рівень своєї англійської можна також завдяки відмінній збірці осінніх пісень, короткометражок і мультиків. Для кращого запам'ятовування бажано виписувати нові фрази, фразові дієслова або ідіоми в глосарій.

5) Чудовий джерело по інфографіку не тільки для вивчення англійської, а й для отримання екстралінгвістичних знань на різну тематику:

 

6) In autumn, do not go to jewelers to see gold - go to the parks! " Для справжніх цінителів прекрасного раджу ознайомитися з чудовою quotes of famous people about autumn: www.goodreads.com.

 

7) Для Elementary і Intermediate Levels пізнавальними стануть твори на тему осені, в яких (як не банально б це звучало, згадуючи шкільні роки) наводиться досить багато тематичних фраз: dictionaryblog.cambridge.org.

8) Завдяки прекрасному пізнавальному сайту www.visualdictionaryonline.com ви дізнаєтеся дуже багато назв різних видів одягу та аксесуарів (від верхнього одягу до взуття, головних уборів і рукавичок), а заодно перевірите свої знання за допомогою невеликих тестів.

 

9) Восени американці і англійці відзначають цікаві (офіційні і неофіційні) свята, яким присвячено безліч статей з багатою лексикою:

і багато інших.


10) Прогноз погоди - відмінне джерело розмовної лексики з даної тематики:

Спробувавши навіть декілька вище наведених методів, ваша розповідь про погоду вже не буде нагадувати банальне "Autumn is a beatiful season. It often rains ... ". So, enjoy fall and autumn English!

Вам також може сподобатися:
Video
One TV show for your English - серіал The Gentlemen
Netflix продовжує нас радувати новими серіалами й на цей раз пропонує зануритися у світ гангстерів. У цьому місяці вийшов серіал “The Gentlemen” від кінорежисера Ґая Річі – спін-офф однойменного фільму. Це 8 серій по 1 годині, протягом яких ви знайомитеся з Едді, молодим аристократом,…
Video
8 нових фільмів та серіалів Netflix, які покращать вашу англійську
Вітаю всіх мовних фанатів та кіноманів! Хочеться подивитися щось нове і покращувати свою англійську одночасно? Ні для кого не секрет, що вивчення іноземної мови тримається на 4 китах: listening, reading, writing, speaking. Тож, для якісного тренування англійської мови на слух (listening) вам спішать…
Video
Англійська в піснях – Персональні невдачі Taylor Swift в синглі Anti-Hero
Вона побила майже всі музичні рекорди, забрала майже всі нагороди, а ще сьогодні вона в нашій відеорубриці «Англійська в піснях». Це ми про Тейлор Свіфт і її популярний сингл Anti-Hero, який вже розібрала для вас викладачка Green Forest Юлія Кравченко у нашому новому відео — https://bit.ly/3TpttUX.…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.