Reviews, About English Language. 06.11.2012

Онлайн-навчання: як учитись без заліковок

Автор: Віра Соколова
Народна мудрість говорить, що вчитися ніколи не пізно. Логічно, але у кого з працюючих людей нині є час і сили на відвідування курсів або, тим більше, університетів. "Добре, що хоч на англійську доходжу", – сказав мені один з моїх студентів, виснажено всміхаючись після робочого дня. Але і на нашій вулиці буде свято, а точніше, є вже зараз, у вигляді онлайн-курсів від провідних університетів і різних програм розвитку. Ось про них і поговоримо.


Отже, перший очевидний плюс таких курсів – йти вже нікуди не потрібно, а лекцію можна слухати сидячи в піжамі та поїдаючи салат.

По-друге, велика частина з них – безкоштовні, а значить, є можливість розвиватися без шкоди для особистого бюджету.

І по-третє, що особливо актуально для студентів Грін Фореста, всі ці програми на англійською мовою, тобто, нарешті ми будемо активно використовувати лексику з нашого пасивного вокабуляра.

Є, звичайно, і мінуси, перший з яких – відсутність викладача поруч, що робить подачу матеріалу трохи однобокою. Хоча і тут знайшовся вихід – письмові роботи тепер перевіряють ваші колеги по курсу, тести автоматично висвічують ваші помилки і пояснюють їх, а наявність форуму для кожного курсу дозволяє поставити запитання і отримати відповідь.

По-друге, такі курси переважно не дають сертифікатів, тобто вчитися будете для себе особисто.

В цілому, це всі основні пункти, а тепер коротко про головні ресурси:

  1. www.coursera.org – багато курсів з різної тематики. Навчання на курсі обмежене чітким часовим періодом, а також є завдання з часовими рамками, що дозволяє контролювати себе. Підійде тим, хто любить коротко і по суті.
  2. www.edx.orgоб'єднаний проект університетів MIT, Berkley і Harvard. Поки доступні тільки 9 курсів, в основному – програмування і математика. Варто зазначити, що цей проект видає сертифікати.
  3. www.udacity.com – час навчання необмежений. Курсів поки небагато. Велика частина зі специфічної комп'ютерної тематики і фізики.
  4. venture-lab.org – проектне навчання від Стенфордського університету. Передбачається, що всі студенти, які проходять курси, будуть брати участь в одному з нових проектів університету. Прекрасні курси з підприємництва.
  5. Massachusetts Institute of Technology (ocw.mit.edu) - Проект Університету OpenCourseWare пропонує більше 2100 безкоштовних курсів, у вигляді конспектів лекцій. Ідеальний для тих, хто хоче заглибитися в обрану тему.
  6. Open Universitywww.open.ac.uk Це найбільший учбовий заклад Великобританії. Його сайт OpenLearn надає безкоштовний доступ до матеріалів університету. Тут немає конкретних курсів, зате є багато реальних тестів і завдань, які видають студентам цього ВНЗ.
  7. Carnegie Mellon University - oli.cmu.edu Університет пропонує безкоштовні online курси і матеріали за допомогою програми Open Learning Initiative. Тут ви знайдете не тільки прикладні предмети, а й мови.
  8. Tufts University (ocw.tufts.edu/CourseList) - Програма університету OpenCourseWare доступна для всіх охочих. Дає можливість отримати лекції та слайди з усіх курсів університету, цікавий як доповнення до вже заданого онлайн-курсу з аналогічної тематики.

Якщо ви хочете отримувати максимум знань, ласкаво просимо на курси англійської від Green Forest :) На завершення хочеться додати – дурний не той, хто не знає, як досягти мети, а той, хто знає, але не робить. Усе в ваших руках!

Вам також може сподобатися:
Fun
One Аnimated Film for your English - мультфільм Coco
Halloween наближається, тож сьогодні у нашій рубриці One Animated Film for Your English маємо для вас тематичний мультфільм, який рекомендуємо глянути кожному! Це ми про мультик «Коко», що розповідає про хлопчика Мігеля, який потрапляє у світ мертвих. Як і чому він там опинився не будемо…
Grammar
7 безкоштовних зимових онлайн-курсів англійської мови (A1-C1)
Нова добірка безкоштовних онлайн курсів для всіх рівнів від Green Forest вже тут. Ну, тобто курси не від Green Forest, а від різних всесвітньовідомих університетів та різних онлайн платформ для навчання. Просто ми тут зібрали ті, які почнуться саме зимою або ж їх  можна проходити в будь-який час.…
Grammar
Безкоштовний урок англійської з Notes – Слухання – Narrating a story (B2-C1)
Цікаве інтерв'ю англійською з поліцейським, корисні поради, як вберегтися від шахрайства, багато важливих слів та виразів, щоб зробити ваші історії більш логічними і зв'язними - це все чекає на вас у нашому новому безкоштовному уроці Narrating a story - https://bit.ly/31daa9P. Проходьте його…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА ЛЬВА ТОЛСТОГО,
вул. Льва Толстого 9-а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.