Reviews. 21.09.2012

Рейтинги шкіл англійської мови

Автор: Анастасія Брандт

 
Осінь – пора нових починань, майже як Новий рік.  Але якщо Новий рік – це час для життєвих змін, то осінь – час для нового етапу в роботі  та навчанні. Всі повертаються з відпусток і починають працювати та навчатись із новою силою, з’являються нові свіжі ідеї, відкривається друге дихання.

Осінь – також дуже важливий час для курсів англійської мови. Адже саме зараз починаються нові семестри, проходять набори у групи, хтось підвищує ціни, хтось їх знижує, десь відкриваються нові офіси і навіть нові школи, а деякі курси взагалі припиняють свою діяльність.

Тільки в Києві шкіл та різних  курсів налічується близько 130 і це, не враховуючи викладачів, що займаються індивідуально.  Визначити лідерів на ринку курсів англійської мови можна за різними критеріями: кількістю офісів, кількістю студентів або за допомогою рейтингів. Рейтинг використовуються  у будь-якій сфері бізнесу і ринок шкіл англійської мови не є виключенням.

Офіційних рейтингів в Україні у цій сфері немає, але на сьогоднішній день існує ряд сайтів присвячених курсам англійської мови, які і складають свої власні рейтинги. Основним видом рейтингу, який є на більшості таких сайтів є рейтинг по коментарям – тобто в залежності від кількості відгуків про курси англійської та оцінок школи розподіляються по місцях.
 
Наприклад, на сайті enguide.com.ua рейтинг за 2012 рік виглядає так:
 

Рейтинг курсів англійської у місті Києві

Native English School

3.10

Green Forest

2.60

British Council

1.60

Yappi

1.50

Greenwich

1.40

American English Center

1.30

IQ Planet

1.10

Speak Well

1.10

BroadWay

1.10

Interlingua

1.00


Рейтинг з сайту englisher.com.ua

Топ-курси за коментарями: 

  1. Green Forest
  2. IQ Planet
  3. Native English School
  4. Yappi
  5. Speak Well
 Але дуже часто такий рейтинг складається не тільки із коментарів студентів, які там навчались, а і з коментарів викладачів або інших працівників цієї школи, або школи конкурента. Часто школи – конкуренти намагаються зіпсувати рейтинги один одному, а іноді у коментарях можна зустріти обурених викладачів, яких не взяли на роботу в ту чи іншу школу, і які пишуть не дуже хороші відгуки про неї. Тому справедливість та прозорість такого рейтингу легко можна поставити під питання.

На інших сайтах таких як parta.com.ua  або osvita.com.ua взагалі немає рейтингів.  Тут, при відкритті розділу курси, ми бачимо список шкіл, але вони розташовані не в алфавітному порядку, а хаотично. Це все не просто так, адже щоб опинитись на перших позиціях у таких списках, потрібно оплатити річний внесок.  В такому випадку діє правило: хто перший заплатив – той і отримує перше місце.

Цікавий рейтинг пропонує сайт englisher.com.ua (до речі на цьому сайті аж 4 рейтинги). Так званий рейтинг по Google. В цьому випадку,на позицію школи у рейтингу  впливає кількість запитів про неї у пошуковій системі Google по Україні. На мою думку, цей рейтинг найбільш адекватний, адже це реальні запити реальних людей у Гулі. Він змінюється кожні півроку, тому можна простежити, які школи набирають популярність, а які її втрачають.  
 
Топ-курси за Google:
 
  1. American English Center
  2. British Council
  3. Green Forest
  4. International House
  5. Speak Up
Інший рейтинг можна скласти виходячи з ціни навчання на курсах. В такому рейтингу за точку відліку беруть не вартість всього курсу, а вартість місяця навчання. Адже і ціна, і період навчання (тривалість семестру) у всіх школах різні. Таким чином топ 5 найдорожчих шкіл України виглядає так:
  1. English Prime – 2333 грн./ 1міс.
  2. DEC School - 2150 грн. / 1міс.
  3. Runov School – 1857 грн. / 1міс.
  4. Programma Essence – 1760 грн. / 1міс.
  5. English coaching – 1567 грн./1 міс.

У цьому списку присутні ті школи, які відкрито оприлюднюють свої ціни, наприклад на сайті. І обов’язково потрібно пам’ятати, що висока ціна – це далеко не показник високої якості.

В залежності від критерію, який вас цікавить, ви можете самостійно скласти будь-який рейтинг.  Якщо вас цікавить кількість офісів або філій по Україні, дата заснування школи або її місцезнаходження, всі вищезгадані сайти допоможуть скласти ваш власний рейтинг. А вже довіряти рекомендаціям друзів/знайомих чи рейтингам вирішувати тільки вам!

P.S. А чим керувались ви при виборі школи англійської мови?

Вам також може сподобатися:
Fun
One Аnimated Film for your English - мультфільм Coco
Halloween наближається, тож сьогодні у нашій рубриці One Animated Film for Your English маємо для вас тематичний мультфільм, який рекомендуємо глянути кожному! Це ми про мультик «Коко», що розповідає про хлопчика Мігеля, який потрапляє у світ мертвих. Як і чому він там опинився не будемо…
Grammar
7 безкоштовних зимових онлайн-курсів англійської мови (A1-C1)
Нова добірка безкоштовних онлайн курсів для всіх рівнів від Green Forest вже тут. Ну, тобто курси не від Green Forest, а від різних всесвітньовідомих університетів та різних онлайн платформ для навчання. Просто ми тут зібрали ті, які почнуться саме зимою або ж їх  можна проходити в будь-який час.…
Grammar
Безкоштовний урок англійської з Notes – Слухання – Narrating a story (B2-C1)
Цікаве інтерв'ю англійською з поліцейським, корисні поради, як вберегтися від шахрайства, багато важливих слів та виразів, щоб зробити ваші історії більш логічними і зв'язними - це все чекає на вас у нашому новому безкоштовному уроці Narrating a story - https://bit.ly/31daa9P. Проходьте його…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.