Speaking. 01.10.2011

5 places to practiсe English

Автор: Анастасія Брандт
Якщо ви відвідуєте цей сайт, це свідчить про те, що якимсь чином ви пов’язані з англійською мовою. Ви або вже вивчаєте її або тільки збираєтесь записатися на курси, але інтерес  вже є і це дуже добре.


Люди починають вивчати англійську мову переслідуючи різноманітні цілі: у когось це обов’язковий предмет в школі/університеті;  можливо цього вимагає керівництво компанії, де ви працюєте; а іноді  - це просто для себе, от подобається і все! У будь-якому з цих випадків, вивчення англійської мови не відбувається без хоча б її мінімальної практики.

Постійне спілкування мовою, яку вивчаєте  - одна з найважливіших складових вивчення іноземної мови. Саме тому, коли починаєш вивчати іноземну мову, то тебе відразу  намагаються відправляти за кордон, у країни де люди розмовляють цією мовою. Якщо ти вивчаєш англійську – їдь в Англію або Америку, якщо іспанську – в Іспанію чи Латинську Америку, і так завжди.

Але що робити людям, які не можуть дозволити собі переліт на інший континент, або просто подорож до іншої країни? Невже їх англійська або інша іноземна мова так і залишиться на рівні знання загальних фраз та граматики? Авжеж, без граматики нікуди, але навіть знаючи рідкісні виключення з правил  та вивчивши всі 15 часів, ви не зможете вільно спілкуватися на іноземній мові без  регулярної  практики. І зовсім не обов’язково їхати за кордон, щоб опинитися серед носіїв мови, як це було раніше.


 
Де практикувати мову? Це питання задає собі кожен студент або працівник, який намагається вивчити англійську мову і не так часто співпрацює з мовою у повсякденному житті, та ще й  не має знайомих іноземців.

Сьогодні в Києві, як і в інших великих містах України, безліч іноземців,  які не проти поспілкуватися з українцями своєю рідною мовою, просто потрібно знати місця!

1.    Skype

Перше місце, на яке потрібно звернути увагу, це звісно ж Інтернет. Ні для кого не стане новиною те, що сьогодні можна без проблем і в будь-яку хвилину поспілкуватися з товаришами з найвіддаленіших куточків нашої планети. Можна зайти до будь – якого іноземного чату та по практикувати свої навички у письмі, але ми говоримо про спілкування  вживу. Для живого спілкування більш за все підходить Skype. Якщо у вашому списку друзів ще не має іноземців, їх можна легко зайти. Потрібно лише відвідати сторінку форуму Skype (http://community.skype.com/) та запостити там повідомлення англійською із проханням попрактикувати мову. Не забудьте залишити свій логін, щоб бажаючі змогли знайти вас. Те саме можна зробити будь – якою іншою мовою.



2.    Speaking clubs

 В кожній гарній школі англійської мови, є розмовний клуб, там де ті, хто відвідують курси можуть прийти і поспілкуватися із носієм мови. В Green Forest  попрактикувати мову  можна щосереди з носієм мови з Великобританії   Ларою. Якщо ж вам не пощастило і на ваших курсах не має speaking club , є безліч альтернатив. Як правило, навіть не відвідуючи курси можна записатися до розмовного клубу, заплативши тільки за нього. Також існують розмовні клуби, не прив’язані до шкіл,  де проходять різноманітні дебати, дискусії та конкурси на кращу промову.

Один з таких - Kiev Toastcrackers Club (http://www.toastcrackers.kiev.ua/), який збирається щосереди о 19:00 у Київському будинку вчених. Або Міжнародна мережа англійських клубів (http://english-clubs.net/), яка має свої розмовні клуби у Києві, Харкові, Дніпропетровську, Львові, Луганську, Кривому Розі та Донецьку. Іноді  такі клуби платні, тож будьте готові викласти додаткові кошти за свою мовну практику.

 

 

3.    Clubs & Pubs

Цей варіант підходить тим, хто готовий самостійно знайти іноземців і познайомитися з ними, тобто займатися власною foreigner  hunting. В Києві є безліч місць де збираються переважно  іноземці. Серед клубів це:  Crystal Hall, Caribbean Club, DLux, Patipa та більшість клубів центральної частини Києва.  Також іноземці полюбляють латиноамериканські вечірки. Серед пабів та барів також є свої улюблені місця:  Viola, Irish pub, TGI Friday's, Докер-Паб АВС, Натюрлих, Шато, Палата №6  та інші. Щодо Львова, то це: La piazza - піцерія на проспекті Свободи, Irish Pub на вул. Крива Липа, Старгород, Віденська кав'ярня, та найпопулярніші в місті  - заклади мережі Локаль. У Харкові найвидатнішими місцями серед іноземців є  Irish pub та Patric pub, у  Дніпропетровську:  ресторан  Яффо, Steak bar, TGI Friday's  і знову ж таки Irish Pub. Спілкування в таких місцях налагоджується дуже швидко чи то завдяки випитому, чи то така атмосфера дружня складається – а можливо все одразу.


4.    CoachSurfing

Якщо ви не хочете виїжджати з країни щоб поспілкуватися з іноземцями, запросіть їх до себе додому. І не потрібно приймати участь у програмах  обміну, таких як AuPair. Просто потрібно зареєструватися на сайті www.couchsurfing.org і гості з різних країн вам гарантовані.  Дослівно CoachSurfing перекладається як «подорож по диванах» і головна ідея цього сайту те, що члени мережі надають один одному безкоштовну ночівлю під  час подорожей.  Ця мережа налічує більш ніж 3 млн. людей у 246 країнах світу. Сайт  дуже простий  у користуванні: по-перше, потрібно зареєструватися, залишити всю контактну інформацію про себе і місце розташування свого помешкання, про володіння мовами і будь-яку корисну інформацію. По-друге, вирішити, чи будете ви приймати у себе іноземних гостей, чи просто будете зустрічатися з ними на чай/каву, коли вони будуть у місті. Більш детальну інформацію можна дізнатись на сайті. На сьогодняшній день цей сервіс є дуже популярним в Україні  і все більше людей його використовують. Адже під час таких прийомів гостей можна не тільки здійснити культурний обмін, а й безкоштовно попрактикувати свою англійську - одну з найпопулярніших мов серед каучсерферів будь-якої країни.

 

 

5.    Euro 2012


Coming soon… Так, футбольний чемпіонат наближається з кожним місяцем, от уже і стадіон відкривають. А з ним до України з’їдуться сотні тисяч іноземців. І буде просто злочином не скористатися цим  задля практики найпоширенішої мови в світі – англійської. Наступного літа не потрібно буде шукати іноземців у барах та пабах, вони будуть скрізь! Але щоб стати ближчим до цієї події, бути не просто глядачем, а супроводжувати делегації, наприклад у якості перекладача , потрібно просто стати волонтером.

Перший крок  - заповнення  форми англійською мовою (тут), там потрібно вказати всі необхідні дані про себе та вид діяльності, яким хотілося б займатися під час чемпіонату. А далі просто потрібно чекати на дзвінок від організаторів -  і проведення літа 2012 у іншомовному середовищі вам гарантоване!

 

Яким би не став ваш вибір, ніколи не забувайте, що без практики - мову не вивчиш. Вивчені правила не допоможуть вам знайти відповідь на будь-яке питання вашого співрозмовника , орієнтуватися  у екстреній ситуації, словники  допоможуть лише замовити чашку кави у кафе. Тож спілкуйтесь англійською, щоб бути готовим до всього у будь-якій країні світу.

Вам також може сподобатися:
Speaking
Відео: 10 лайфхаків для набуття британського акценту в англійській мові
Якщо ви не шукаєте легких шляхів, тобто обрали для себе аристократичну British English, тоді ловіть нове відео "10 лайфхаків для набуття британського акценту" від викладача Green Forest, яке значно полегшить вам життя  — https://bit.ly/3wIxJab. У ньому Назар Задорожний ділиться…
Video
Відео: 10 підступних питань на співбесіді англійською мовою та відповідей на них
"Де ви бачите себе через 5 років?", "Яким десертом ви хотіли б бути?" — ці та інші tricky questions можуть трапитися на співбесіді з кожним. І щоб ви знали, як відповісти на них in English так, аби отримати бажану роботу, ми у Green Forest підготували для вас нове відео "10…
Grammar
7 сайтів для тих, хто тільки починає вчити англійську мову
Кажуть, що хороший початок – це вже половина справи. Якщо ви новачок, який тільки нещодавно поринув у світ вивчення англійської мови, то ця стаття саме для вас. Аби зробити ваше навчання більш різноманітним, прискорити підвищення рівня та допомогти тим, хто бажає додатково займатись самостійно,…
Contact us
Пн.-Пт.: 9:00-20:30
Сб.-Нд.: 10:00-15:00
Дистанційний курс
 М. ПЛОЩА УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 9а, 3 пов.
Офіс тимчасово не працює.